HØSTPAKKE

- en matkasse  fra 

Oppdal Smak av Fjell

Høstpakken inneholder følgende:

Fra Bortistu Gjestegard

1 bit bassturøkt lammelår ca. 1 kg

1 boks rødvinssjy, 0,5 l

1 glass Magdas sviskelykke 0,58 l

Fra Hannes pølser, mathallen Oppdal

3 pk. utvalgte pølser, 4 x 90 gram pr. pk.

Fra Trollheim Nerskogen

1 pk. håndlagde kjøttkaker (10 stk.)

1 glass ripsgele

1 pk. Trollheim hjemmebakt flatbrød

For 3 komplette middager må du supplere med tilbehør, men fortvil ikke, vi har selvfølgelig et forslag til deg, med oppskrifter!

_MG_3566
_MG_3616
_MG_3603
_MG_4700
_MG_4697
_MG_3566
_MG_3616
_MG_3603
_MG_4700
_MG_4697

Oppskrifter

Bassturøkt lammelår med høstgrønnsaker 

Lammelår

Potet 

Gulrot

Kål

Rødløk

Purreløk

Sjalottløk 

Smør

Salt

Pepper

Sukker

Fremgangsmåte
Brun lammekjøttet i panna med smør og olje til kjøttet får en gylden og fin stekeskorpe. Still inn ovnen på 90°C, og sett steketermometer i kjøttet som er stilt inn på 63°c. Stek kjøttet til det når kjernetemperatur. Når kjøttet har nådd 63°c, senk temperaturen i ovnen til 65°c og fortsett steking frem til servering. Prøv å opprettholde kjernetemperaturen på ca 60-63°c. Mulig temperaturen i stekeovnen må justeres opp eller ned. Transjer kjøttet og anrett på serveringsfat eller tallerken. 

 

Stekte sommergrønnsaker

Bruk gjerne de grønnsakene du selv vil, men akkurat nå er det ekstra deilig å bruke grønnsaker som er i sesong. Derfor har vi brukt kål, gulrot, rødløk og purre.
Grønnsakene kan en dele slik som en selv vil, men det kan være greit at de har litt samme form. Hvis en ønsker litt tykkere biter med gulrot, kan det være en fordel å forvelle den litt først. Kok opp vann og en klype salt, kok i 2 minutter og avkjøl i iskaldt vann.
Varm opp stekepanna med godt med smør, ikke ha alt for høy varme. Tilsett grønnsakene som trenger lengst steketid først, løk og gulrot, så kål og purre. Surr i ett par minutter til kålen blir mykt og blank. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte poteter
Vask potetene slik at det blir fritt for jord. Del opp i ønskede biter/deler. Krydere med olje, salt og pepper. Bakes i stekeovnen på 180°c i 20-30 minutter, potetene er ferdige når kjernen er mør. 

Pølser med Fjellmandelmos og syltet rødløk

Godt tilbehør til pølser:

1 kg Fjellmandel fra Oppdal
1/2 sellerirot

Smør

Helmelk og litt fløte

En god dæsj skikkelig smør
Ei blanding av Helmelk og kremfløte til passe konsistens på mosen
Salt og pepper til slutt

Relish:
Lag en syltelake på eddik, sukker og vann og hurtigsylt rødløk og eple. Bland i sylta agurk, og smak til med chili, salt og pepper. 

Server pølsene med relish, potetmos, en god sennep og ketchup og alltid sprøstekt løk, aller helst av sjalottløk.

Kjøttkaker ned smørdampet kål og mandelpotet fra Nerskogen

Tilbehør til kjøttkaker
1 kg. mandelpotet fra Nerskogen

1/2 hodekål

Salt og pepper til slutt

Koking mandelpotet

Tips: sliter du med at mandelpoteten sprekker ved koking? Kok opp potetene og la de koke forsiktig i 10 min. La potetene deretter trekke til de er ferdige.

Alternativt kan du koke potetene med mye salt, men da vil de bli mindre melne.

Damp hodekål skjært i båter med vann og smør. 

Lag brun saus med smørjevning og en god kjøttkraft, eller kjøttbuljong, og server med ripsgele og flatbrød.

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no