Kvitkrull

 pizza med reinsdyrkjøtt

THE HILL.jpg

Du trenger:

Pizzadeig

1 kg. Pizzamel Tipo:00

20 gr. Sukker

18 gr. Salt

18 gr. Olivenolje

1/4 pk. Fersk gjør

6 dl. Vann

 

Hvit saus

3 dl. Creme fraiche

1 Fedd Hvitløk

20 gr. Revet parmesan

 

Til topping

Kvernet reinsdyrkjøtt fra Gustav Kant på Nerskogen

Revet mozzarella

Ramsløkpesto

Lake til sylting

1 dl. Eddik

2 dl. Sukker

3 dl. Vann

 

Syltet rødløk

Lake til sylting

2 stk. Rødløk

 

Syltet sopp:

Lake til sylting

Sopp i biter

Sennepsfrø

Korianderfrø

Pepper

Laurbærblad

Fremgangsmåte

 

Pizzadeig

Bland ingrediensene og elt i 20 minutter med kjøkkenmaskin.

La deigen heve i min 1 time.

Del i 8 like store deler og form til 8 boller, smør brettene med et tynt lag olivenolje.

La heve i kjøleskap natten over dekket til med clingfilm.

 

Syltet rødløk

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lengen, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker.

Skru på lokk og oppbevar kaldt. Holdbar minst to uker i kjøleskap.

 

Syltet sopp

Kok opp eddik, sukker, vann og krydder og sil av i et kaffefilter. Kok opp på nytt, ha i soppen og la det hele trekke i 5 minutter.

Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket. Oppbevares mørk og kjølig.

 

Hvit saus

Bland forsiktig sammen creme fraiche med revet parmesan og hvitløk og smak til med salt og pepper.

Bak ut pizzadeigen til en jevn leiv på ca 30 cm i diameter. Bak gjerne ut med hendene.

Ha på et tynt lag med hvit saus og strø over revet mozzarella.

Strø over kvernet reinsdyrkjøtt

 

Stek pizzaen på så høy varme som mulig på en pizzastein i stekeovn eller på en gassgrill.

 

Når pizzaen er ferdigstekt topper du med syltet sopp, syltet rødløk og litt ramsløkpesto fra Jo-Sætra. Smak til med nykvernet pepper og litt flaksalt.

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no