Fjellørret fra

Tovatna 

Du trenger:

Til fisk

2 stk. Fjellørret

Mandler

Estragon

Salt

 

Saus

4 ss. Seterrømme

1 ss. Snøfrisk eller blåmuggost

Lime

Mandler

 

Syltet rødløk

1 dl. Eddik

2 dl. Sukker

3 dl. Vann

2 stk. Rødløk

Hel pepper

Laurbærblad

Tilbehør

Mandelpotet

Honning

Gulrøtter

Sukkererter

Ramsløkpesto 

Fremgangsmåte

 

Syltet rødløk

Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå å utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk å oppbevar kaldt.

 

Saus til fjellørret: 

Varm forsiktig 4 ss. seterrømme og tilsett  1ss. snøfrisk eller blåmuggost.

Smaksett sausen med litt estragon, hakkede mandler, gressløk, ei klype sukker og 1 ts. hvitvin eller lime. Kan serveres både varm og kald.

 

Fisken

Fileter fisken, strø på salt, estragon og hakkede mandler og stek fisken i god og varm panne med smør.

Stekes til fisken forandrer farge på kanten, slå av varmen og sett pannen til side og sett på lokk.

 

Når fisken er gjennomvarm, server med:

Saus

Kokte gulrøtter som er kokt med litt smør og honning.

Lett dampede sukkererter.

Syltet rødløk.

Ramsløkpesto 

Kokt Fjellmandel fra Oppdal

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no