Klubb a la Mjuklia laget på lokal potet.

logo-mjuklia-gjestegard-h-125_edited.png

Til 4 porsjoner trenger du:

Til klubb:

 

1 kg renska potet

5-6 dl byggmel

1-2 dl hvetemel

1-2 ts salt

1 ts pepper

Til duppe:

0,5 l. melk

100-200 gr. brunost/geitost

(her kan du bruke rester)

Sukker etter smak

Tilbehør:

0,5 kg. salt svinebog

0,3 kg. bacon

1/2 kålrot

Fremgangsmåte

Klubb:

Potetene males på kvern. Tilsett mel, salt og pepper og rør sammen deigen. Det beste er å bruke håndmakt, da kjenner du best hvor mye mel som trengs. Kna til en fast deig. Blir deigen for løs, går klubben i oppløsning ved koking/trekking.

Lag passe store klubb med hendene (fukt hendene med litt vann mens du former klubben), eller form med en skje, og slipp de oppi kokende vann som er tilsatt godt med salt. Eller aller helst kraft/buljong. La klubben trekke i 35-40 minutter til den er gjennomkokt.

Kan også lages glutenfri: bruk gl.frie havregryn + grov gl.fri melblanding.

Duppe:  

Kok opp melka, tilsett brunost (gjerne fløtemysost og litt brun geitost) i biter og sukker. Kok noen minutter til brunosten har smelta. Lag jevning av mel og melk, hell den i duppa mens den koker, og får ønsket tykkelse. Kok noen minutter til for å koke bort melsmaken fra jevninga. Ha i mer ost og sukker hvis du ønsker en kraftigere smak.

For glutenfri duppe: bruk hvit maizena utrørt i litt vann. Kok til passe tykkelse.

Serveres med stekt bacon, salta/kokt svinebog og kokt kålrot.

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no