Fjellkebab med reinsdyrskav fra Trollheimsrein

Markastuggu.png

Du trenger:

400 g. reinsdyrskav fra Trollheimsrein

200 g. sopp

1 rødløk

1 pk. ruccola

2 tomater

salt, pepper, ingefær og hvitløk

2 ss. tyttebær

2 dl. rømme

Pitabrød (8 stk)

½ pk. gjær

425 g. hvetemel

3 dl. skummet melk

1 ts. salt

1 ss. smør

Pita brød:

Smelt smør i en kasserolle og tilsett melken. Deretter varmer du melken til den blir lunken. Hell væsken over i bakebollen og rør inn ca 1/3 av melet før du tilsetter saltet. Bland inn resten av melet og elt i kjøkkenmaskin i 15 min. Deigen er ferdig eltet når du har en elastisk og fast deig. Dekk deigen med et fuktig klede og sett den varmt og lunt for heving i minimum 30 minutter, eller til den har doblet seg i størrelse. Del så deigen i 8 like emner og form til runde boller. La disse heve på benken i minimum 15 minutter under et fuktig klede før du kjevler dem ut med litt mel til de blir ca 15 cm. i diameter. Stek så på 275 grader i 5-10 minutter midt i ovnen, men pass på så de ikke blir brent.  

 

Fyll med reinsdyrskav, sopp og løk:

Tin opp reinsdyrkjøttet til det har romtemperatur. Stek sopp og rødløk i en middels varm panne med litt olje. La dette godgjøre seg til soppen er nesten ferdigstekt. Tilsett reisdyrskavet i pannen med sopp og løk. Krydre med salt og pepper og smak forsiktig til med hvitløk og ingefær. Unngå å steke kjøttet for lenge, da dette er tynne flak som blir fort ferdig. Stek så noen skiver med tomat slik at tomatskivene blir gjennomvarme.

 

Smak til rømmen med tyttebærsyltetøy.

 

Fyll pitabrødet med nyvasket ruccola, kjøtt sopp og løk. Legg på et par skiver med stekt tomat og topp det hele med tyttebærrømme.

_MG_5833-kopi.jpg