Urfeburger fra Klevgardan i Oppdal

spisbar_logo_black_bg.png

Du trenger:

600 gr. Kjøttdeig av urfe fra Oppdal 

 

Brioche burgerbrød

Hannes tørrsaltet bacon (Smak & Behag)

Crispi-salat

Paprika

Tomat

Fjellmandel fra Oppdal

Olivenolje

Salt og pepper

 

Soppstuing:

700 gr. Variert sopp

1 Sjalottløk

1 fedd Hvitløk

2 ss. Smør

2 ts. Rødvinseddik

3 dl. Kremfløte

1 ts .Dijonsennep

 

Aioli:

4 stk. Eggeplommer fra Høne Pøne

1 ss. Sitronsaft

1 ts. Dijonsennep

2 fedd Hvitløk

4 dl. Nøytral matolje 

1/2 ts. Salt

Fremgangsmåte

Blant sammen kjøttdeig med 6 gr. salt og 3 gr. nykvernet pepper og la stå i 20 min.

Klapp ut 4 jevnstore burgere, de kan gjerne være litt tynnere på midten, da blir de jevnere når de er ferdigstekt.

 

Ovnstekt fjellmandel fra Oppdal

Vask poteten og del i passende båter. Vend potetene i olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek potetene i stekeovn i 30 min på 220 grader. Potetene er ferdige når de er møre.

 

Soppstuing

Kutt soppen i biter og stek i tørr og varm panne. Når soppen har mistet mye av vesken tilsetter du smør, salt og pepper og steker et par minutter til. Legg soppen til side.

I samme panne som du stekte soppen steker du finhakket sjalottløk sammen med hakket hvitløk i litt smør. Stek til løken er gylden og tilsett rødvinseddiken. La eddiken koke bort før du tilsetter fløten.

Når fløten har kokt opp tilsetter du halvarten av soppen du har stekt. Kok til du får en tykk konsistens og reduser varmen. Tilsett resten av soppen og rør inn dijonsennep og smak til med salt og pepper.

 

Aioli

Rør eggeplommer med salt til de blir lyse og tykke. 

Fjern spiren i hvitløksfeddene før du presser den gjennom en hvitløkspresse. Tilsett hvitløk, dijonsennep og halvparten av sitronsaften. Spe forsiktig med olje mens du visper. Pass på at aiolien hele tiden er glatt og blank. Blir den for tykk kan du justere konsistensen med vann. Smak til med resten av sitronsaften og krydder.

 

Stek burgere til de når en kjernetemperatur på 68 grader

Stek bacon og varm burgerbrødene.

 

Smør aioli på burgerbrødet og legg på salat, paprika og tomat for du legger på burgeren.

Topp med bacon og soppstuing før du setter på lokket.

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no