Elgkebab fra fjellet

Du trenger:

1 kg Mørbrad av elg

 

1,5 kg Fjellmandel

1 Norsk hodekål

6 Tomater

Salat

1 Bunt reddiker

2 stk Sjalottløk

Skjærgårdsløk

Hvitløk

1 stk Pepperrot

1 stk Norsk agurk

Sitron

 

2 dl. Majones

1, 5 dl. Rørosrømme

3 dl Gresk yougurt

 

Matolje

Extra virgin olivenolje

Eplecidereddik

 

Frisk mynte

Bladpersille

Bladpersille

Ramsløkpesto

 

Sort pepper

Salt

Sukker

6 Pitabrød

Fremgangsmåte

Fjern ev. hinner fra mørbraden, rubb inn kjøttet med 3 ss. matolje, salt og pepper. Brun kjøttet i en panne.  Sett stekeovn på 100 grader varmluft, stek til du får en kjernetemperatur på 54 grader, ta ut av ovn og la kjøttet hvile på en rist.  Skjær kjøttet i strimler, grill disse kjapt for farge og smak rett før montering og smak til med salt, pepper og olje.

 

Norsk sommerslaw

Skjær hodekålen i strimler og tilsett 2 ss. med eplesidereddik og la det trekke i 15 minutter. Skjær 2 stk sjalottløk i fine strimler. Bland sammen med 2 dl. majones (anbefales å lage på egg fra Høne Pøne) og 1,5 dl. rørosrømme.  Tilsett fersk finrevet pepperrot, finhakket bladpersille og litt ramsløkpesto. Smak av med salt, pepper og ev. mer eddik.

 

Tzatziki Norwegè 

Skrell 1 agurk og del i 2 før du river med grovt rivjern. Bland den revne agurken med 1 ts. salt og la det trekke i 15 minutter før vann siles av.  Bland sammen med 3 dl. gresk youghurt og litt ramsløkpesto eller finhakket hvitløk etter smak.  Tilsett 3 ss. finhakket mynte og 2 ss. finhakket bladpersille.  Smak til med 2 ss. extra virgin olivenolje, salt, pepper, 1 kryddermål råsukker og 1 kryddermål sitron.

 

Skjærgårdsløk

Skrell 2 løk, skjær tynne skiver på mandolin, legges i isvann 5 minutter og la de renne av på matpapir.

 

Kalamata – bakt Fjellmandel

Sett stekeovn på 175 grader varmluft. Vask potet og del i 2. Vend potetene sammen med olivenolje, matolje, litt flaksalt og sort pepper samt saft fra ½ sitron. Bakes i 25 til 30 minutter.

 

Montering

 

Grill elgstrimlene og varm pitabrødet. Legg på salat fra Frosta samt reddik fra Grindal, legg på kjøtt, sommerslaw, skjærgårdsløk, tzatzikidip og server med potet og ekstra dip. 

Send Us a Message
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

O. Skasliens vei 1

7340 Oppdal

+47 971 75 313

post@oppdalsmakavfjell.no